Osatina Grupa d.o.o

Izdvojeno:

 

Proizvodnja povrća u stakleniku

Svjesni trenda poskupljenja svih oblika energije i u želji da iskoristimo...

 

20 godina poslovanja

Ove godine Osatina bilježi 20. obljetnicu poslovanja. Tom prigodom, upravn...

 

Bio-plin

Osatina Grupa d.o.o. realizirala je izgradnju dvaju bioplinskih postrojenja...

Certifikati i priznanja

Zlatna Kuna
Zlatna kuna HGK, za uspješnost u poslovanju i doprinos hrvatskom gospodarstvu

Tvrtka Gazela
Tvrtka gazela (business.hr)

Bioplin

Bioplin
Osatina Grupa d.o.o. realizirala je izgradnju tri bioplinska postrojenja za proizvodnju električne energije i staklenika za proizvodnju povrća.

Poučeni iskustvima zemalja zapadne Europe uvidjeli smo, kako je proizvodnja električne energije iz biomase ekološki najprihvatljivije rješenje za zbrinjavanje svih viškova stajnjaka.

Istovremeno, smanjuje se emisija štetnih plinova u atmosferu i ostvaruje se težnja RH da se kontinuirano povećava proizvodnja električne energije iz obnovljivih izvora.

S tim u vezi, Osatina je realizirala izgradnju dvaju bioplinskih postrojenja za proizvodnju električne energije i uz njih staklenika (na cca. 15ha planiranih staklenika) za proizvodnju povrća.

BIOPLIN IVANKOVO

Prvo bioplinsko postrojenje Osatine, a ujedno i u Hrvatskoj, nalazi se na lokaciji farme muznih krava u Ivankovu (Vukovarsko-srijemska županija), a pušteno je u rad 2009. godine. Uporabom najsuvremenijih tehnoloških procesa, uz prirodne i za okoliš neškodljive sirovine, uposlili smo vlastiti know-how u realizaciji ovog kapitalnog projekta.

Bioplinsko postrojenje

Bioplinsko postrojenje

Bioplinsko postrojenje

 

 

 

 

 

BIOPLIN TOMAŠANCI

Drugo bioplinsko postrojenje pušteno je u rad 2011. godine na lokaciji farme u Tomašancima (Osječko-baranjska županija).

Oba izgrađena bioplinska postrojenja su istovrsna, proizvodnje električne energije od 2 x1MW/h i toplinske energije 2 x 1,3 MW/h, što Osatinu čini prvakom ovakve proizvodnje električne energije, s proizvodnjom od 4 MW/h.

Oba postrojenja na farmama izgrađena su u skladu s najnovijim tehnološkim dostignućima, a u svrhu zaokruživanja proizvodnih procesa na farmi, poboljšanja uvjeta držanja životinja, radnog okruženja i zaštite okoliša.

Bioplinsko postrojenje

Bioplinsko postrojenje

Bioplinsko postrojenje

 

 

 

 

 

BIOPLIN SLAŠĆAK

Trenutno je u izgradnji treće bioplinsko postrojenje Slašćak - Viškovci (Osječko-baranjska županija), koje će imati snagu od 1MW/h.

Bioplinsko postrojenje

Bioplinsko postrojenje

 
Trenutno ste na:Početna

POLITIKA KVALITETE:

HACCP