Hladnjača Đurđevac

Kao proizvođači prirodnih i voćnih sokova od jabuke te sortiranog i pakiranog voća i povrća svjesni smo odgovornosti i naše uloge u društvu, pa nam je pravac razvoja tvrtke usko i nedjeljivo vezan uz kvalitetu i sigurnost hrane, a sve u skladu s našom poslovnom orijentacijom i eričkim načelima svih zaposlenika.

To uključuje:

  • Naglasak na kupca
  • Odgovornost prema okolišu
  • Održivost
  • Etičku i osobnu odgovornost
  • Zahtjeve proizvoda (sigurnost, kvalitetu, legalnost proizvoda i procesa).

Hladnjača ima ukupni kapacitet 4.300 t. Osnova hladnjače je izrađena od čelične konstrukcije, obložena termoizolacijskim panelima.

Sveukuno hladnjača ima 22 ULO komore od kojih je jedna DCA komora.

Ulo oprema služi za regilaciju nivoa CO2 i O2 u komorama, kao i za praćenje njihovih vrijednosti za vrijeme skladištenja. Parametri se automatski i svakodnevno mjere na računalu.

Komore i ambalaža se čiste i dezinficiraju prije samog skladištenja. Prije zatvaranja proizvoda u komore, vrši se ispitivanje plinotjesnosti.

Ulazak proizvoda kao i  samo  skladištenje i izlaz istog  nadziran je od strane tehnologa koji je zaposlen u hladnjači.

Izlaz gotovog proizvoda prema kupcima odvija se utovarom u kamione na utovarnim/istovarnim rampama.

PROIZVODNJA SOKA

Proces  proizvodnje soka započinje prijemom sirovina, ambalaže (3 ili 5 L) i dodataka.

Na liniji za sortiranje se jabuka pere pa ide na traku za sortiranje. Iz trake za sortiranje jabuka prolazi kroz mlin nakon kojeg je pumpa gura kroz fleksibilno crijevo na prešu.

Prešanjem kaše razdvajamo sok od krutog dijela jabuka koji odlazi u otpad,a sok otpremamo do spremnika. U skladu sa propisanom recepturom, u spremnik sa svježe isprešanim mutnim sokom se dodaje 0.005 do 0,010% C vitamina kao anitioksidans. Nakon što se napuni spremnik slijedi pasterizacija na temperaturi od 80 stupnja za bag in box. Nakon pasterizacije i punjenja brzinom od 400 L/h u odgovarajuću  ambalažu sok se odvozi na brzo hlađenje u rashladne komore na 20C. U komori ostaje dok se proizvod ne ide na pakiranje prema kupcu.

OSATINA d.o.o.

U više od 25 godina postigli smo savršeno zaokružen koncept proizvodnje vođen znanjem i kompetencijom, modernom tehnologijom, kvalitetom i održivim razvojem.

Kontakt

OSATINA GRUPA d.o.o.
Grobljanska 70
Viškovci, Hrvatska
Tel: +385 (0)31 856 999
Fax: +385 (0)31 856 045
E-mail: osatina@osatina.hr