Proizvodnja povrća i voća

Svjesni trenda poskupljenja svih oblika energije i u želji da iskoristimo viškove oslobođene topline koji nastaju kao sporedni proizvod rada bio-plinskog postrojenja, izgradili smo stakleničke komplekse na površini od preko 30 ha raspoređenih na trima lokacijama.

Staklenička proizvodnja rajčice i krastavca odvija se na trima lokacijama – u Ivankovu, Tomašancima i Viškovcima – na površini od 30 ha. Kako bismo pratili trendove i potrebe naših kupaca te dodatno unaprijedili svoju proizvodnju gradimo dodatna dva staklenika za proizvodnju salate i presadnica s najnovijom LED tehnologijom uzgoja.

Suvremena proizvodnja povrća u zaštićenim prostorima podrazumijeva korištenje optimalnih uvjeta za rast i razvoj biljaka u cilju ostvarivanja maksimalnih prinosa i najviše kvalitete proizvoda. S ponosom možemo istaknuti primjenu najnovijih tehnoloških dostignuća poput:

  • korištenja ugljikovog dioksida nastalog kao nusproizvod rada kogeneracijskih uređaja za proizvodnju električne energije
  • sustava dehumidifikacije, odnosno izmjene zraka koji omogućuje kontrolu relativne vlažnosti uz značajne uštede toplinske energije do čak 40%
  • automatskog evidentiranja rada uposlenika i fitomonitoringa te
  • automatizacije sustava manipulacijom i konfekcioniranjem gotovih proizvoda po berbi.

Osim u zaštićenim prostorima, povrće uzgajamo i na 37 ha otvorene površine u Đurđevcu.

U vlastitom voćnjaku u Đurđevcu na 85 ha uzgajamo jabuku, a u plastenicima jagodu na 3 ha.

Tijekom sezone u Đurđevcu vršimo otkup različitog voća i povrća, a sve to kako bismo maksimalno iskoristili svoje kapacitete i svojim kupcima ponudili što veći izbor.

Koncentrirani na krajnjeg potrošača i kvalitetu ljudske prehrane izdvajamo prednosti naše proizvodnje i logistike:

  • svježe i kvalitetno povrće tijekom cijele godine
  • proizvodnja u kontroliranim uvjetima
  • adekvatno skladištenje
  • organizirana distribucija
  • domaća proizvodnja

Proizvedeno povrće i voće na tržište plasiramo pod brendom Vego. Uz slogan „Biraj svježe. Odaberi hrvatsko!“  godišnje se plasira preko 30 000 tona svježeg povrća i voća.

Vođeni dobrim rezultatima i mudrom izrekom: „Čovjek je ono što jede“ i „Naše zdravlje je u našim rukama“, nastojimo plasirati na tržište najkvalitetnije povrće, a u isto vrijeme biti i cjenovno konkurentni.

VEGO
OSATINA d.o.o.

U više od 25 godina postigli smo savršeno zaokružen koncept proizvodnje vođen znanjem i kompetencijom, modernom tehnologijom, kvalitetom i održivim razvojem.

Kontakt

OSATINA GRUPA d.o.o.
Grobljanska 70
Viškovci, Hrvatska
Tel: +385 (0)31 856 999
Fax: +385 (0)31 856 045
E-mail: osatina@osatina.hr