Proizvodnja humusa

Zaokruživanjem poljoprivredne proizvodnje i razvojem novog projekta, tvrtka Osatina je plasirala novu liniju proizvoda – Florasan supstrate za cvijeće i vrt.

Mnoštvo je čimbenika koji utječu na zdravlje i ljepotu bilja, a uz samu kvalitetu sadnica, zemlja je zasigurno jedan od najvećih. Stoga što posjedujemo visokovrijedne inpute, tehnologiju i stručno znanje, započeli smo proizvodnju i plasman Florasan supstrata.

U zaokruženom procesu proizvodnje, nakon procesa fermentacije u bioplinskom postrojenju nastaje kruti dio organske tvari koja se skladišti i prerađuje. Potom slijedi proces prerade te tvari u visokovrijedni humus. Specifičnom tehnologijom i postrojenjima potpomaže se aerobna razgradnja organske tvari, a procesima miješanja s određenim i pomno biranim sirovinama (bijeli treset, mikro elementi) i ovlaživanja dozrijeva i nastaje visokovrijedni humus.

Osnovnu sirovinu čini prerađeni kompost dobiven preradom organske mase s naših lokacija. Spomenutoj sirovini dodaje se viskovrijedni treset uz dodatak pojedinih elemenata, ovisno o zahtjevima recepture i potreba biljke.
Primjena humusa kao zemljanog supstrata-poboljšivača prisutna je u uzgoju sobnog i balkonskog bilja, kao i povrća. Cilj nam je optimalnim omjerom cijene i kvalitete Florasan supstrate učiniti najpoželjnijim izborom za potrošače.

Trenutno Osatina u ponudi ima tri vrste supstrata:

  • Univerzalni supstrat
  • Supstrat za balkonsko i sobno bilje
  • Supstrat za povrće
  • Florasan – Zemlja za cvijeće

Dugogodišnje iskustvo, suvremena tehnologija, inovativnost, fleksibilnost te brza i neometana nabavka kvalitetnog materijala kao i mogućnost korištenja vlastitog organskog otpada osigurava nam poziciju vodećeg proizvođača plodnih supstrata.

Konstantno ulaganje u obrazovanje te praćenje aktualnih trendova kao i konstantne analize ulaznih sirovina daje dodatnu vrijednost našoj usluzi i čini nas pouzdanim partnerom.

Svojim imenom garantiramo ujednačenu kvalitetu svojih proizvoda stoga vjerujemo kako će spoj našeg iskustva i znanja biti dobra polaznica za stvaranje brojnih i zanimljivih projekata.

Timski rad i ljubav prema biljkama samo su neke od glavnih karakteristika koje prate naš poslovni duh.

Galerija slika

OSATINA d.o.o.

U više od 25 godina postigli smo savršeno zaokružen koncept proizvodnje vođen znanjem i kompetencijom, modernom tehnologijom, kvalitetom i održivim razvojem.

Kontakt

OSATINA GRUPA d.o.o.
Grobljanska 70
Viškovci, Hrvatska
Tel: +385 (0)31 856 999
Fax: +385 (0)31 856 045
E-mail: osatina@osatina.hr