Na drugom Okruglom stolu s temom Poljopivreda budućnosti u organizaciji Poslovnog dnevnika, sudjelovali su pomoćnik ministra poljoprivrede Zdravko Tušek, Denis Matijević iz tvrtke Smarter, direktor tvrtke Agrobiz Andrej Alilović te Domagoj Alegić iz Osatina grupe. Na okruglom stolu raspravljalo se o stanju poljoprivrednog sektora u Republici Hrvatskoj te izazovima i prilikama.

Domagoj Alegić istaknuo je prednosti sofisticirane tehnologije koju koristi Osatina grupa: povećanje prinosa po hektaru, veće uštede, što donosi veće prinose i povećava kvalitetu proizvoda, te kako se ispitivanjem strukture i homogenosti tla i proučavanjem satelitskih snimki površina precizno provodi sjetva, prihrana i zaštita. Alegić je istaknuo i važnost suradnje s akademskom zajednicom te lokalnim poljoprivrednicima radi kreiranja pozitivnog ozračja za suradnju te podjelu znanja i napretka.

Izvor: Poslovni.hr

Sudionici stola istaknuli su da je potrebno vratiti mlade u poljoprivredu te ulagati u konkurentnost, a napredak tehnologije karakteriziraju kao olakšanje u proizvodnim procesima, međutim, čovjek će ipak ostati nezamjenjiv.

'Početak natječaja:  
Završetak natječaja:  
OSATINA d.o.o.

U više od 25 godina postigli smo savršeno zaokružen koncept proizvodnje vođen znanjem i kompetencijom, modernom tehnologijom, kvalitetom i održivim razvojem.

Kontakt

OSATINA GRUPA d.o.o.
Grobljanska 70
Viškovci, Hrvatska
Tel: +385 (0)31 856 999
Fax: +385 (0)31 856 045
E-mail: osatina@osatina.hr